Müsteri Hizmetleri

Bebeklerde Uyku Düzeni Sağlamak


Bebeklerde Uyku Düzeni Sağlamak ve uyutmakta zorluk çekilmesi normaldir. Gerçekten uyumakla ilgili sorunları olan çocuk değildir, ancak annenin bebeğinin ağlamalarını dinlemek zorunda kalma endişesinden dolayı bebeğin tekrar uyumak yerine uyanık kalmasına neden olur.

Bir bebek, anneden korumayı sağlar; ayrıca bir anne ile bebeği arasında anında bir bağlantı vardır. Yani bir bebek ağladığında, anlık tepki gidip neye ihtiyacı olduğunu görmektir, çünkü bebek hala anneye bağımlıdır. Bir bebek genellikle bir şeye ihtiyaç duyduğunda ağlar, yorgun ve uykulu olduğunda da ağlar. Yani anne ağlamaya başladıklarında telaşlanarak onlara gittiğinde, ihtiyaç duydukları uykuyu almak yerine bazen uyumaları engelleniyor.

Bu nedenle anneler yollarını değiştirmeli ve bebekleri için aşırı korumacı olmayı bırakmalıdır. Bu, bebeklere hak ettikleri uykuyu vermek için biraz ağlamalarına izin vermeleri gerektiği anlamına gelir. Şimdi, bebeklerin gece boyunca düz uyumasına yardımcı olabilecek üç (3) ipucu:

Bebeklerde Uyku Düzeni Sağlamak Nasıl Yapılmalıdır?

1. Bir rutin oluşturun

Bu, her gece aynı şeyi yapmak anlamına gelir. Bebeği her gece aynı yatağa koyun; iyi geceler derken kullandığınız kelimelerde de tutarlı olun.

2. Onlara güvenlik battaniyesi olarak kullanılabilecek şeyleri sağlayın

Güvenlik battaniyesi olarak kullanılabilecek bir örnek oyuncak, battaniye veya müslin‘dir. Bir çocuk genellikle kendi güvenlik battaniyesini seçer. Yatağına yanlarına bir şeyler koyarak, hangisiyle en rahat hissedeceklerini seçebilirler. Sadece sağlayacağınız şeylerin bebekler için güvenli olduğundan emin olun. Bu, oluşturduğunuz rutinin bir parçası olmalıdır. Bu şeyleri döndürmeye çalışın, böylece bebek bir şeye fazla bağlanmasın ve yine de güvenlik battaniyesinin yanlış yerleştirilmesi veya kırılması durumunda problemden kaçınmak için bir başkasıyla yatmayı başarabilir.

3. Beyaz gürültü

Mümkün olduğunca bebeğiniz uyurken beyaz bir ses olduğundan emin olun. Beyaz gürültü, duyduğunuz arka plan gürültüsüdür; Bu, bebeğinizin uyurken gürültü olduğunda korkmamasını sağlayacaktır. Mekanı çok sessiz tutmak iyi değildir, eğer bebek buna alışırsa, uykusunun gürültüden kolayca rahatsız olma ihtimali vardır. Ancak bebek uyurken beyaz gürültüye alışmışsa, anne için, eğer insanlar gelirse bebeğin uykusunun bozulacağı endişesi daha az olacaktır. Ve bu, bebek uyurken dünyanın durması gerekmediği anlamına gelir çünkü yaptığınız her şeye devam edebilirsiniz ve bebeği uyandıracağından endişe etmeyin.

Ancak, yeni doğan bebeklerin gece boyunca sık sık beslenmesi gerekir, bu nedenle gece boyunca düz uyumak henüz mümkün değildir. Bu ancak bebek üç aylık veya daha büyükse mümkün olabilir, ancak yine de bebeğe bağlıdır. Bebek hala geceleri sık sık beslenmeye ihtiyaç duysa bile, beslendikten sonra tekrar uyuduğundan emin olmak için bu ipuçlarını takip edin. Ve gece boyunca düz uyumaya hazır olduklarında, bu ipuçları ikinizin de iyi bir gece uykusu çekmenize yardımcı olacaktır.

Comments (0)

No comments at this moment
Product added to wishlist
Product added to compare.