Müsteri Hizmetleri

Yenidoğan kıyafet seçiminde nelere dikkat edilmelidir?

  • Yenidoğan bebekler için kıyafet seçimi yapılırken öncelikle alınması planlanan tekstil ürününün kumaşına dikkat edilmelidir. Seçilen ürün bebeği tahriş etmeyecek, doğal kumaştan pamuklu ve yumuşak dokuda olmalıdır. Aile bütçesine göre organik kumaşlardan üretilen ürünler de tercih edilebilir.
  • Yenidoğan kıyafetlerinin boyu ve bedeni bebeğin ayına göre uyumlu olmalıdır. Bebeğin kıyafet içerisinde rahatça hareket edebileceği kadar bollukta ve rahatlıkta seçim yapılmasına özen gösterilmelidir.
  • Yenidoğan kıyafeti alınırken giysilerin kol, bacak, bel ve yaka bölümlerinin bebeği sıkmayacak ve rahatsız etmeyecek şekilde olmasına özen gösterilmelidir. Çorap ve eldivenler için de aynı özenle davranılmalıdır.
  • Bebek kıyafetlerinde yakası rahat, önden ya da omuzdan çıtçıtlı açılan tulumlar ile üst alt kıyafetler tercih edilmelidir.
  • Yıkandığında boya çıkartmayan, bebeği tahriş etmeyecek kaliteli kıyafetlerin alınmasına özen gösterilmelidir. Tekstil ürünlerinde Eko-Tex standart 100 (onaylanmış hammadde ile üretimi yapılan) belgesi olan firmalardan kıyafet seçimlerinin yapılması uygun olacaktır.
  • Kıyafetlerin dikişlerine, etiket kısımlarına ve varsa nakışlarına dikkat edilerek tercih edilmemelidir. Etiket kısmı bebeğin cildini tahriş etmeyecek şekilde yumuşak olmalıdır.
  • Yenidoğan kıyafetler bebeğin ayına göre değil boyuna ve kilosuna göre göre alınmalıdır. Aksi taktirde bebek ilk aylarda çok çabuk büyüyeceğinden alınan ürün kısa sürede kullanılamaz hale gelebilir.
  • Küçük parçalı aksesuarlar, tüylü ve pelüş giysiler tercih edilmemelidir. Bu malzemeler bebeği huylandırabilir veya bebek küçük parçaları boğazına kaçırabilir. Bu durum huzursuzluğun yanı sıra nefes almak konusunda bebeği zora sokarak ciddi problemlere sebebiyet verebilir.
  • Yenidoğan kıyafeti seçilirken ipli ürünler tercih edilmemelidir. İpler bebeğin el ve ayak parmaklarına dolanarak oradaki kan akışına engel olabilir ve bu durum tıbbi müdahale gerektirebilir.
  • Bebek kıyafetleri alındıktan sonra bebeğe giydirilmeden makinede 60° ve üzerinde mutlaka yıkanmalı ardından da ütülenmelidir.
  • Yenidoğan kıyafet seçimi yapılırken atlanmaması gereken diğer bir konu da bebeğin çok çabuk büyümekte olduğudur. O nedenle ilk alışveriş sırasında alacağınız 3-4 set (tulum, body, zıbın vb.) kıyafet ilk aylar için yeterli olacaktır. Bebek o kadar çabuk gelişecektir ki bir de bakmışsınız aldığınız bir sürü süslü püslü kıyafeti daha giydiremeden bebeğiniz büyümüş olacaktır.

    Yenidoğan Kıyafetleri Hangi Deterjanla Yıkanmalı?

    Yeni doğan bebeklerin ciltleri ilk aylarda hassastır. Tenlerine değen kıyafetten, burunlarına kaçan tozdan veya kokudan hemen etkilenebilirler. O nedenle yenidoğan kıyafetleri yıkanırken bebekler için özel üretilmiş kokusuz, parfüm olmayan, renksiz ve kimyasal içermeyen deterjanlar veya toz sabunlar tercih edilmelidir. Bebek kıyafetlerin ilk aylarda biriktirilerek ayrı makine olarak yıkanması tercih edilebilir.

Comments (0)

No comments at this moment
Product added to wishlist
Product added to compare.